Balaton

2011.06.18. 13:31

"A Balaton ábránd és költészet, történelem és hagyomány, édes-bús mesék gyűjteménye, különös magyar emberek ősi fészke, büszkeség a múltból s ragyogó reménység a jövőre." - Eötvös Károly

 

Kevés olyan hétvége van a nyáron, mikor nincs semmi dolgunk. De, hogy még ez se legyen, csinálunk arra a pár napra is valami programot. A hétvégén Balatonra utaztunk, ezen belül is Világosra. Szombaton igazából tényleg csak lazultunk, de azért este (sötétben) elindultunk bicózni és keresni egy ládát.  Mivel fejlámpánk nem volt és csak bicós lámpával rendelkeztünk, így nem lett meg a láda este, de reggel visszakerekeztünk és simán megtaláltuk.
Mivel fürdésre alkalmatlan volt az idő, így a nap további részét is kincsvadászattal töltöttük és egy nyolc pontos láda keresésére indultunk. Fantasztikus volt a Balaton mellett kerekezni és közben szobrokon, táblákon, köveken évszámok után kutatni, majd ebből kispekulálni a palack helyét, ahol pedig a láda koordinátáját találtuk meg. Sajnos a láda már nem volt a helyén, vagy a koordináta nem volt pontos, de a keresés izgalmas volt.
Nap végén átautókáztunk Almádiba, ahol családomnak van nyaralója és sétával nyugtáztuk a balatoni napot a hegyen, majd indultunk haza Csepelre.
Kikapcsolódtunk, pihentünk, nevettünk és jókat ettünk, s közben kincsekre vadásztunk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amrasura.blog.hu/api/trackback/id/tr203021784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása