Tökparti

2011.10.31. 19:15

"A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása." - Morus Tamás

 

Immár mondhatni hagyomány kedves Károlyom családjában, hogy október végén tökös bulit csapjanak. Ez abból áll, hogy a rokonok összegyűlnek és tököt faragnak, no meg tökös ételeket esznek. Ebbe múlt évben én is belecsöppentem és így már természetes volt, hogy idén is megyek.

Így október utolsó napján meg is tartottuk az összejövetelt. Volt torta (természetesen tökös) dögivel és volt egy tökös kenyér is (ezt Karesszel együtt sütöttük, a recept itt megtalálható). Nem dicsekedni akarok - távol álljon tőlem - de a kenyerünk pillanatok alatt elfogyott (ennek oka nem csak az, hogy állítólag finom volt, hanem az is, hogy nem édes, mint az összes többi torta). Végre egy kis sikerélmény a sok munka után! :)
Ebben az évben csodálatos töklámpások készültek, tényleg mesebeliek. Gyerekek és felnőttek is egyaránt élvezték. A forralt bor fogyott rendesen és a pálinka is mellé, csak azt bántuk, hogy a sós dolgok oly' hamar elfogytak... :)

Várjuk a következőt és készülünk rá recepttel és faragásmintával! :) No meg eszközökkel!!! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amrasura.blog.hu/api/trackback/id/tr73366550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása