"Változtatnom kell, követnem kell az álmomat, egy álmot, amely gyerekesnek tűnik, nevetségesnek, megvalósíthatatlannak, amelyre mindig is vágytam, de nem volt bátorságom megvalósítani." - Paulo Coelho

Augusztus egyik meleg napját változatsság kedvéért a már sokat emlegetett kék úton töltöttük. Mátraszentistván Mátraszentistván - Mátraháza 002.JPGés Mátraháza között volt egy picike szakaszom, ami még hiányzott. Eredetileg úgy terveztük, hogy télen teljesítem ezt a szakaszt Karesz nélkül, mert addig ő síelni fog. De szerencsére időben rájöttünk, hogy külön nem lenne az igazi. Így, hogy Karesznak se legyen olyan unalmas, kicsit kitértünk a kékről, több alkalommal a sárga vagy zöld jezésen haladtunk célunk felé.
Velünk tartott két jó barátunk is Charlie és Feri, de csapatunk tagjai voltak még Feri ismerősei is Anna, Adri és Vera. Tehát így heten, mint a gonoszok rohangáltunk az erdőben augusztus 25. szombaton.
Először a Vörös-kő kilátóhoz mentünk, jó kis szintet meghódítva ezzel. A kilátó rácsos szerkezetű volt, így minden irányban teljes panoráma fogadott minket a tetején. (Tehát nem csak oldalirányban, hanem lefele is, whuu.)Mátraszentistván - Mátraháza 016.JPG Innen kiérve Mártaszentlászlón megpillantottunk egy jó kis játszóteret, ami csak úgy csalogatott bennünket. Nem is kellett sok - már a hintán, libikókán, csúszdán találtuk magunkat és élveztük a játékot.
Ezután megittuk a jól megérdemelt sörünket, majd folytattuk utunkat a gyönyörű erdőn keresztül, jó kis kaptatókon felfele a Galyatetőre. Oda megérkezve elfogyasztottuk az ebédünket, hogy legyen a továbbiakban energiánk, mert mint utóbb kiderült, csak ez után jött a neheze. Galyatetőn egy ötszázcsillagos szállodában volt a kék pecsét, kicsit megilletődtem és nem is mertem egyedül bemenni, gondoltam páros lábbal rúgnak majd ki onnan, de nem így történt. Kedvesen, saját készítésű kéktúrás pecséttel és kedvességgel ajándékoztak meg. Mindezek után Ferenc barátunk megtalálta a fenntarthatóság elvének teljesen megfelelő új otthonát, tehát értesítenék mindenkit, hogy már ne Csepelen keresse őt, hanem Gatyatető és Mátraháza között az erdőben a kék út melletti kettes számú bivakban! :)
Mátraszentistván - Mátraháza 026.JPGUtunk végéhez közeledve egy óriási kidőlt bükkfa kereszteszte az utat, így kínálva fel a lehetőséget, hogy megmásszuk. Készítettünk is itt pár fotót, aztán Charlie és Vera úgy döntöttek kocognak egy kicsit és hamarabb érnek be a célba, hátha jut nekik még egy adag palacsinta vagy lángos. :)
Beérve a "célba" nekünk is jutott a jóból, megkóstoltuk mind a két említett ételt és evés közben, no meg utána sem jutottunk szóhoz, csak hümmögni tudtunk. Hmmmmm... :)
Ez a kéktúra sem múlt el eseménytelenül, három új ismerőssel gazdagodtunk, megismertünk sok új növény Annának hála és értékes beszélgetésekben is volt részünk. Köszönjük mindenkinek, hogy eljöttetek, reméljük nem bántátok meg, hogy a KarikaTúrát válaszottátok! :)

További képek itt.

Mátraszentistván - Mátraháza 044.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://amrasura.blog.hu/api/trackback/id/tr904749352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása