Karácsony és újév

2011.12.24. 21:44

"Olyan jó néha angyalt lesni
s angyalt lesve a csillagok közt
Isten szekerét megkeresni.
Ünneplőben elébe menni,
mesék tavában megferedni
s mesék tavában mélyen, mélyen
ezt a világot elfeledni."

-
Wass Albert

 

Az idei karácsonyt is jóval megelőzte a várakozás és a készülődés. Szerencsére idén kevesebb időt töltöttünk a boltokban, de ezt bőven "kárpótoltuk" a gép előtt eltöltött idővel, amit a különféle naptárak elkészítésére fordítottunk. Az ünnep maga hasonlóan telt, mint tavaly, vagyis Komárom és Királyerdő között ingáztunk. Mivel 23-át és 24-e nagy részét Almásfüzitőn és Komáromban töltöttük, a mi kis fánkat már 23-án reggel feldíszítettük. Idén is maradtunk a cserepes fánál, amit a tavalyi mellé ki fogunk ültetni. Mivel kicsit nagyobbat sikerült választani mint múlt évben, ezért úgy döntöttünk, hogy a konyhában állítjuk fel az asztalon. Szerintem nagyon szépre sikerült a sok kis szalmadísszel és a kék fénnyel.

24-én kora délután Komáromban hallgattuk meg az istentiszteletet, majd autóba ültünk és indultunk haza, ahol folytattuk a karácsonyozást. Az idei év nagy újdonsága egy csocsó asztal volt, amit azóta is szorgalmasan koptat az egész család.

A következő napok is hasonló programmal teltek el, miközben temérdek édességet pusztítottunk el. Nem sok pihenő maradt; Hilda folytatta a tanulást én pedig nekiálltam a szilveszteri készülődésnek. Pár napunk ráment erre, cserébe olyan rend lett az egész házban, mint talán még soha :). 31-én jóval kevesebben tudtak eljönni, mint terveztük, de így is voltunk jó páran: Adri, Feri, Hilda, Kinga, Noémi, Palkó, Szabina, Tamás és én, illetve a család többi része is csatlakozott hozzánk időnként. Nagyon sokféle finomsággal készültek a fiúk(?)/lányok, így tele hassal és vidáman vártuk az újévet. Az idő nagy részét csocsózással, biliárdozással és Activity-zéssel töltöttük. A többiek elmondása alapján nagyon jól sikerült átlépnünk a 2012-es esztendőbe és mindenki nagyon jól érezte magát. Én mindenesetre tényleg jól szórakoztam, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy reggel nyolc órakor kerültem csak ágyba...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amrasura.blog.hu/api/trackback/id/tr293517690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-=Amras=- · http://picasaweb.google.com/Nagy.Karoly.Menyhert 2012.01.10. 19:15:17

Utólag jutott csak eszembe egy rövid, de fontos momentuma az idei karácsonynak. Történt ugyanis, hogy 24-én Hildáéknál Bailey a kis beagle nem bírt uralkodni kíváncsiságán és elsőként akarta felbontani az ajándékokat. Ez abban merült ki, hogy amint meglátta a sok csillogó ajándékot, gyorsan berohant a fa alá, felkapta az első érdekesnek tűnő csomagot és már rohant is vele. Persze utána a fél család és végül Hilda szobájában az ágyon sikerült fülön csípni. Rövid nyugtatgatás közepette fel sem tűnt senkinek, hogy eközben végig a tál zserbóban taposott :). Ezen persze jót nevettünk, de még koránt sem ért véget az események sorozata, mivel észrevettük, hogy a kis tasakból amit korábban elrabolt, Hilda mamájának ajándéka (egy klipsz) szőrén-szálán eltűnt. Keresgéltük de csak nem lett meg és már lelkiekben elkezdtük felkészíteni Dórit, hogy a következő napokban alaposan át kell majd kutatnia a termést, de szerencsére a klipsz is meglett az ágy alatt.
süti beállítások módosítása