Föld Órája

2010.03.27. 20:30

 "A Földet nem szüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön." – Indián közmondás

Fontos lenne, hogy az emberek minél hamarabb felismerjék a természet fontosságát, s mi több cselekedjenek is ennek érdekében. Ezért is tartják meg évről évre a Föld Órája nevű eseményt, ami pont most szombatra esett.

Természetesen mi is részt vettünk Hildával ebben, és lekapcsoltuk egy órára az összes villanyt magyar idő szerint 20:30-kor. Helyette csak gyertyákat égettünk, ami szerintem még hangulatos is volt. Nem nagy dolog, de legalább ennyivel mi is hozzájárultunk a környezetünk védelméhez. Lehetséges, hogy nem sok haszna volt, de szimbolikus értéke mindenképp van az ilyen eseményeknek. Igaz, hogy mindannyian csak egy porszemek vagyunk a gépezetben, de ha mindenki odafigyelne, hogy minél kevésbé terhelje a környezetét, akkor biztos sokat tudna változni a világ… Legalább aznap mi is egy kicsit boldogabban hajtottunk fejünket álomra ;).

 

Végül egy örök dal, ami szintén kapcsolódik a témához - mert "kell egy kis áramszünet időnként mindenkinek" :)!

Hofi Géza: Próbálj meg lazítani

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amrasura.blog.hu/api/trackback/id/tr792086061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása