Szülinap

2010.04.21. 10:48

"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben."
     Abraham Lincoln

 

Hilda szülinapját két alkalommal is megtartottuk idén. Mivel azon a jeles napon Szürtében kellett lennie, ezért elsőként családi körben a húsvéti hazaúttal egybekötve tartottuk meg Komáromban. Mivel Dórinak is az idő tájt volt a szülinapja, ezért ezt a két alkalmat egybekötöttük.

A másik alkalomra természetesen Szürtében került sor. Mivel ez hétköznapra esett, ezért eredetileg úgy lett megbeszélve, hogy csak hétvégén találkozunk. Persze kimentem aznap is, csak ez meglepetés lett volna... Igaz nem sikerült addig tartogatni a titkot, de attól még így is meglepetés lett belőle, csak pár nappal korábban :). Nem volt egyszerű, de tortát is vittem Hildának, bár kicsit tartottam tőle, hogy a határon bele fognak kötni. Szerencsére meg sem nézték a hűtőtáskát, amiben ott lapult a dobostorta - mert azt már természetesen tudtam, hogy ez is a kedvencei közé tartozik. Szerettem volna sárkányos, vagy legalább vonatos marcipánt is venni, de persze egyik sem volt a cukrászdában, ahol valahogy így zajlott a párbeszéd:

  • Nincs véletlenül vonatos vagy sárkányos marcipánjuk?
  • Sajnos nincs… de fiúnak vagy lánynak lesz?
  • Lánynak.
  • Akkor mit szólna egy boszorkányhoz?
  • :D

Hát így került egy boszi a tortára... Az ünneplés előtt gyorsan elkészítettünk egy sajátos Lasagnet is, mire megérkezett Bogi, Sándor, Szidi és Zsolt, a helyi lelkész is. Zsolt elénekelt nekünk néhány nagyon szép dalt, majd nekiláttunk a tortának. A többiektől előkerült még egy szép könyv Kárpátaljáról, egy üveg krími vörösbor, és egy szeretetdoboz. Mindent végigkóstoltunk, majd eltettük magunkat másnapra, hogy végre együtt indulhassunk haza.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amrasura.blog.hu/api/trackback/id/tr222120429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása