Véradás

2010.05.15. 13:06

"Adj vért és ments meg három életet!"

 

A fenti idézettel kampányol a Magyar Vöröskereszt, hogy minél többen menjenek vért adni. Azért van erre nagyon nagy szükség, mert a vért semmi mással nem lehet helyettesíteni. A véradásból nem származik senkinek semmi kára, sőt még jót is tesz a szervezetének egy kis vérfrissítés. A három emberről nem is beszélve, akiket ezzel megmenthetünk. Mindenkiben lehetne annyi empátia, hogy 56 naponta körülbelül 4,5 dl vért adjon, és ezzel életeket mentsen. Ki tudja... lehet legközelebb neked lesz szükséged segítségre. Továbbá azért is hasznos a véradás, mert ilyenkor minden fontosabb szűrést elvégeznek a véreddel, és lehet hogy pont ezáltal tudsz megelőzni egy komolyabb betegséget a szervezetedben.

A mi első közös véradásunk a Népligetben volt. Szakadó esőben egy sátorban történt a dolog. Nem volt kifejezetten izgalmas, szokásomhoz hűen majdnem elájultam (jelzem, nekem tetszik ez az érzés) :). Mikor kiléptünk - újra a szakadó esőbe - tudtuk, hogy ketten együtt 6 ember életét mentettük meg! Nem sok jobb érzés van ennél!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://amrasura.blog.hu/api/trackback/id/tr262219017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása