"A mozdony többet tett az emberiség egyesítéséért, mint az összes filozófus, költő és próféta a világ kezdete óta." - Henry Thomas Buckle

 

Ha születésnap, akkor ajándék. Azt hiszem ezt a kettőt bártan össze lehet kapcsolni. Mára már megszokottá vált, hogy mindenkit megajándékozunk, akit csak lehet, minél személyesebb és ötletesebb ajándékkal. Így tette ezt Karesz is. Már december 26. körül mondta, hogy ő már tudja mi lesz az én születésnapi ajándékom, de nem volt hajlandó elárulni, rendesen elhúzta előttem a mézesmadzagot!!! :) Viszont április 21. kénytelen volt elárulni. Az ajándék nem más volt, mint nosztalgiavonatozással egybekötött járműtalálkozó Kassán! :D

Bátran ki merem jelenteni, hogy nem volt még életemben ennél jobb ajándékom! Nagyon örültem neki, főleg azért, mert a nosztalgia kocsikat a 001-es NOHAB vitte.
Igazából még az nem zavart, hogy irtózatosan korán kellett kelni és nagyon későn értünk haza. Az egész napot végigmosolyogtam és ugráltunk egyik mozdonyról a másikra, még a meleget is élveztük, nem volt semmi, ami kedvünket szeghette volna!
Mikor már jó sok ember megérkezett Kassára és egy kisebb tömegnyomor alakult ki, akkor úgy döntöttünk megnézzük a várost is, ha már itt vagyunk.
Nagyon szép hely Kassa, kifejezetten tetszett! Rákóczi síremlékét is szerettük volna közelebbről megnézni, csak sajnos csoportokat vittek le a kriptába így ez elmaradt, de a templomot megcsodáltuk.

Remélem még máskor is lesz alkalmam más nosztalgia utazásokon is részt venni, mondjuk egy 424-es gőzössel! :) Na az lenne még a nemsemmi! :)

 

További képek itt!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amrasura.blog.hu/api/trackback/id/tr112148769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása