Angyali

2010.09.18. 08:28

"Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz." - Wass Albert

Régi nagy cimborám - Charlie - meghívására idén ősszel újra elmentünk a sok szép emléket örző  Angyaliszigeten lévő telkükre. Már nagyon vártam hogy mehessünk, és biztos voltam benne, hogy most is jól fogjuk érezni magunkat.

A sziget Kiskunlacháza és Ráckeve között található a Kis-Dunán, és természetesen csak csónakkal lehet megközelíteni. Ebből kifolyólag már a lejutás is mindig izgalmasra sikeredik. Mire Hildával és Charlieval megérkeztünk, addig Viktor, Lev és Judit kilapátolta a vizet a csónakból, és hamarosan már siklottunk is a vízen. Besötétedett mire átértünk a nádas között kanyargó kis "csapáson". Gyorsan kipakoltunk és nekiláttunk a két napos ökörködésnek.

Az ott töltött idő nagy részét evéssel töltöttük... a maradékot pedig a kaják elkészítésével :). Este tábortüzet gyújtottunk és húst sütöttünk rajta. Másnap tábortüzet gyújtottunk és tojásrántottát sütöttünk rajta :). Délben pedig a változatosság kedvéért gödröt ástunk, belepakoltuk a tűz mellett felforrósodott köveket és az előre elkészített csirkéket, majd földdel jól visszafedtük. Amíg ez a melegben főtt, mi elmentünk sétálni a csendes  kis szigeten. Visszaérve már úgy vártuk a kiásott csirkéket, mint akik egy hete nem ettek. Nem kellett csalódnunk vendéglátóink szakértelmében - hihetetlen finomra sikerült az ebédünk is. Azt hiszem többször fogunk még ilyet csinálni... A maradék idő már a rendrakással telt és hamarosan búcsút kellett vennünk a szigettől.

A bejegyzés trackback címe:

https://amrasura.blog.hu/api/trackback/id/tr802422356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása