Magyarkúti kéktúra

2010.03.21. 11:33

"Indulj el egy úton
Én is egy másikon

Hol egy mást találjunk
Egymásnak se szóljunk

Aki minket meglát
Mit fog az mondani
Azt fogja gondolni
Idegenek vagyunk.

Az bajom van véled

Sír a szívem érted
Sír a szívem érted

Majd meghalok érted.”

 

Hilda vasárnap is az RGDTS szemináriumon volt Magyarkúton. Gondoltam meglátogatom őt, és egyben túrázok is egy keveset a Börzsönyben. Már korábban is volt szó a „kékről”, de most külön szánok egy kis helyet ennek a nagyon jó elfoglaltságnak. A „kék” nem más, mint az Országos Kéktúra rövidítése:

„Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, jelenleg az Írott-kőtől Hollóházáig tartó folyamatos, jelzett turistaút. Hossza több mint 1100 km. A Kéktúra nemcsak Magyarország, de Európa első hosszútávú turistaútja is. A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrával és az Alföldi Kéktúrával egy kört alkot, melyet Országos Kék Körnek is neveznek.” (forrás Wikipedia)

Ez a szó azonban többet jelent egyszerű túrázásnál - ha egyszer elkezded, már el is vesztél (jó esetben, csak a szó átvitt értelmében :)). Nem lehet abbahagyni, noha nincs semmilyen kényszerítés. Feltéve, ha azt nem számoljuk annak, hogy az ember folyamatosan újabb gyönyörű tájakat, embereket, szokásokat akar megismerni hazájáról. Az egészhez mindössze egy kis füzetre van szükség, amibe különféle pecséteket kell bezsákmányolni :). Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki (és szokjon rá :D)!

Ezen a vasárnapi napon én a Nógrád és Katalinpuszta közötti részt terveztem bejárni. Szerencsére Magyarkút is e két település között fekszik, így találkozni is tudtunk Hildával. A logisztikai része kicsit bonyolultra sikeredett… Nógrádról vonatoztam Inkával Magyarkútra. Itt találkoztam pár percre Hildával, de sajnos nagyon lefoglalta őket egy feladat, amin négyen dolgoztak. Hamarosan elindultunk Inkával Katalinpuszta irányába. Kicsit kopasz volt még az erdő, de mindenhol nagyon szép hóvirágok nyíltak.

Pár óra túrázás után Inkával muszáj volt bedobnunk egy kis sört a száraz kekszek mellé :). A pihenő után nekiláttunk kisebb off-road szakaszokon megkeresni Rockenbauer Pál emlékhelyét. Ez azért sikeredett izgalmasra, mert erről a részről már rendes térképem sem volt. Hamarosan újra úton voltunk Nógrád felé, és persze Magyarkutat is újra útba ejtettük, ahol meglepetésemre Dóri és János is ott volt már. Természetesen ebben az irányban más útvonalat jártunk be, és így a nap második felében is gyönyörű tájakon haladtunk. Minezek ellenére nekem a nógrádi vár tetszett legjobban. Nem tudom miért, valahogy ez a vár egészen más, mint az eddigiek ahol korábban jártam. Nézzétek meg!

További képek itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://amrasura.blog.hu/api/trackback/id/tr332083135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása