Zöld Piramis

2010.05.10. 12:33

"Minden állat szabadnak született, nem korlátozhatjuk. Szolgálhatnak minket, de ne a félelem, hanem a szeretet vezérelje őket." - Carol Bigley

Átlépve az ukrán-magyar határt, már jócskán sötét volt. Sokáig ébren tartott minket a vásárláskor felhalmozódott adrenalin :), de ahogy ez távozott a szervezetünkből rájöttünk, hogy Pesting nem tudunk elmenni. Így Baktalórántházán hajnali kettő óra körül a Fenyves Csárda nevű fogadóban tértünk nyugovóra. Mivel reggel tízig el kellett hagyni a szobát, így nem tudtuk magunkat teljesen kipihenni, de természetesen ez is több volt a semminél (és ellentétben a tegnapi "ágyunkkal", itt legalább vízszintesben aludhattunk).

Mivel már sokszor megtettük az M3-as autópályán ezt a szakaszt, így tudtuk, hogy mi vár ránk. Tehát nem volt nehéz programot szervezni hazafelé. Nyíregyházán az állatkertben már voltunk március elején, de akkor még csak épülőben volt a Zöld Piramis nevű építmény. Tél elmúltával a fókák is parádéztak, így elhatároztuk, hogy megnézzük ezeket az "újdonságokat".

Érkezésünket követően nem sokkal el is kezdődött a bemutató, amely vagy egy óráig tartott, és hihetetlenül csodálatos és izgalmas volt. Videót megtekinthettek az előadásról itt. Mikor véget ért a fóka show, újra a dzsungelben találhattuk magunkat.

Őszintén ajánlom mindenkinek a Nyíregyházi Állatkert Zöld Piramis nevű, trópusi jellegű épületét. Interaktív "kiállítás", ahol sokat lehet tanulni. Többek között megtudtam, hogy miért ne igyak Kopi Luwak kávét (ugyanis a Bakancslista című filmben elhangzott szavak szó szerint igazak :-O).

Továbbindulva az autópálya mellett található M3 Archeoparkot néztük (volna) meg, de sajnos épp nem volt nyitva. Ennek ellenére beengedtek minket, és kívülről megnézhettük a dolgokat (ingyen). Ez egy skanzenszerű valaminek felel meg, az itt talált leletek kiállításával.

Innen az utunk egészen Budapestig tartott, hol szerettünk volna egy finom borzaskát enni Ágikánál (sajnos már nem voltak nyitva). Tehát végre hazaértünk, és a lányoktól naaagy üdvözlő puszikat kaptunk :D.

További képek itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://amrasura.blog.hu/api/trackback/id/tr532218929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása